Не знаєте, що приготувати на вечерю? Хочеться побалувати рідних чимось смачненьким? Приготуйте рибку!
Страви з риби не тільки дуже смачні, але і корисні: в ній міститься багато фосфору, що зміцнює кістки, зуби і нігті, а також поліпшує якість волосся.
Джерело фото: pxhere.com
Рибу можна готувати багатьма способами, але найбільш корисний – це не смажити її, а запекти в духовці. З додаванням овочів і приправ, така вечеря нічим не поступатиметься вечері в дорогому ресторані. Спеціально для вас ми склали докладний покроковий рецепт приготування, впорається з яким навіть новачок в кулінарії.
- інгредієнти
- приготування
- Крок 1
- крок 2
- крок 3
- крок 4
- крок 5
- крок 6
- крок 7
- крок 8
- крок 9
- крок 10
- крок 11
інгредієнти
- риба (лосось, лящ, судак, тріска, минтай, короп, щука, камбала) – стейк вагою 200 грам;
- лимон – 5 часточок;
- сіль – 1 щіпка;
- орегано – 1 щіпка.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
приготування
Коли ви запаслися усім необхідним, можна приступати до приготування. Почніть з того, що включіть її. Вона повинна прогрітися, перш чим ви поставите в неї рибу. Температура не повинна перевищувати 180 градусів.
Крок 1
Вимийте стейк з риби, покладіть його на тарілку і дайте обсохнути. Також можна промокнути його паперовим рушником. Лимон потрібно помити і відрізати 4-5 кружечків приблизно по пів сантиметра.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 2
Підготуйте ємність, з якої ви будете готувати рибу. Також вам знадобиться спеціальний пакет для запікання. Якщо його немає, замініть його звичайної фольгою.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 3
Розкладіть пакет або фольгу в ємності, потім викладіть часточки лимона так, щоб вони прикрили дно. Це буде так звана "подушка" для риби.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 4
Потім перекладіть рибу на лимони.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 5
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 6
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 7
Закрийте пакет для випікання або загорніть фольгу в мішечок.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 8
Зверху в отриманому мішечку повинен залишатися невеликий отвір. Воно потрібне, щоб волога могла випаровуватися. Якщо пакет буде герметичний, риба вийде занадто пропарена і може розвалитися.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 9
страва з рибою можна ставити в духовку. Вона повинна бути розігріта, але температура не повинна бути вище 180 градусів. Готуватися рибка буде 35-40 хвилин.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 10
Виймаєте страва з духовки, обережно розвертаєте пакет.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
крок 11
Перекладіть рибку на страва і подавайте до столу. Як гарнір чудово підійдуть будь-які овочі – картопля, брокколі, помідори, огірки, болгарський перець. Можна додати листочки петрушки і кропу – вони не тільки поліпшать смак страви, але і зроблять його красивіше. Також як гарнір можна використовувати білий рис і варені яйця.
Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)
Це був відмінний і зовсім нескладний рецепт дієтичної рибки в духовці. З його приготуванням впорається навіть той, хто ніколи раніше не готував страви з риби. Обов’язково спробуйте приготувати вечерю за цим рецептом, і, можливо, це стане вашим фірмовим блюдом!
+ There are no comments
Add yours