27 серпня 2015
Кавун – невід’ємна частина серпневого меню. І це неспроста! Гігантська ягода на 90% складається з води, багата антиоксидантами і низькокалорійна (містить всього 26 ккал на 100 г!). Все це робить кавун одним з найкорисніших перекусів або десертів. Як вибрати, зберігати і навіть готувати кавун розповідає Кевін Шульц Фултон, шеф-кухар з Чикаго.
вибір. «Якщо є можливість, вибирайте сорти з невеликою кількістю кісточок. Вони, як правило, велика різниця », – радить Кевін. Віддавайте перевагу великим плодам правильної форми, які здаються важкими для свого розміру (отже, в них більше соку) і мають гладку, темно-зелену шкірку. «Хвостик» повинен бути жовтуватого кольору. Якщо він зелений, кавун був знятий з грядки занадто рано і може виявитися незрілим.
зберігання. Холодильник – найкраще місце для зберігання цієї ягоди. Але якщо кавун туди не поміщається, можна покласти його на кілька днів в сухе прохолодне місце.
підготовка. Гарненько промийте кавун під проточною водою і витріть паперовим рушником. Розріжте ягоду навпіл і наріжте на скибочки потрібного розміру. Якщо ви не в змозі з’їсти весь кавун відразу, то решту накрийте харчовою плівкою і помістіть в холодильник, але не більше чим на 2-3 дні.
приготування. Урізноманітнити смак кавуна, а заодно і зробити його соковитіше можна, посипавши часточки сіллю! Спробуйте додати його червону м’якоть в салат або приготувати на грилі. А ще з цієї ягоди можна зробити смачний холодний суп. Для цього візьміть:
- 3 чашки кавуна без кісточок, нарізаного скибочками;
- 1 чашку огірків, нарізаних кубиками;
- 1 чашку подрібненого салату ромен;
- ½ ч.л. бальзамічного оцту;
- сіль і мелений перець (за смаком).
Змішайте всі інгредієнти в блендері до отримання пюре. Розділіть на 4 порції і подавайте з подрібненим козячим сиром і 1 ч.л. нарізаного базиліка. Смачного!
+ There are no comments
Add yours