Фруктоза підвищує ризик смерті

Який вид цукру ми зобов’язані уникати?

Ні для кого не таємниця, що вживання дуже багато цукру ставить вас на ризик ожиріння і діабету 2 типу. Крім того, цукру може стати причиною погіршення стану зубів, через що ж вам знадобиться стоматологічна лікарня. Тепер, нове дослідження в Американському журналі клінічного харчування має на увазі, що це може вислати вас в могилу – дами, які їдять більше за все цукру мають на 10 відсотків більш високий ризик смерті від будь-якої причини.

Вчені зібрали дієтичні дані імовірно з 350,000 людей, і відстежили, як багато хто з них загинули від раку і хвороб серця протягом 10 років. Цікаво, що пані, які вживали найбільшу кількість доданого цукру (ключове слово: додати), нерідко від таких речей, як цукерки і печиво, не мали підвищений ризик смерті.

Тим не менш, ті, хто вживав багато рідкого цукру – від содових, спортивних напоїв, соків, і т.д. – мали більш високі шанси померти від будь-якої причини (від серцево-судинних хвороб, а саме). Чому? Це можливо через те, що цукор з напоїв жваво всмоктуються.

Ось, мабуть, найбільш інтригуючий висновок: дами, які їли найбільше фруктози, тип цукру, знайдений в плодах, соках, прохолодних напоях і цукерках, зіткнулися з вище середньому шансом померти протягом періоду дослідження.

Чому від вживання фруктози такий ефект? Хоча цей висновок лише що зробили, у вчених вже є теорія: фруктоза виробляє "глибоке гликирование остаточних продуктів", які можуть зіпсувати стінки артерій, заохочувати нехороший холестерин, також допомагати прогресуванню раку. Високе споживання фруктози може також привести до резистентності до інсуліну, попередникові діабету.

Вам, звичайно, не доведеться відмовитися від плодів, які є одними з основних продуктів будь-якої збалансованої дієти. Але ви зможете урізати споживання інших джерел фруктози: фруктові соки, безалкогольні напої, консерви, яблучне пюре, сухофрукти і цукерки.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

*

code