Харчуємося інтуїтивно?

Інтуїтивного харчування (ніби натякає звання) засновано на індивідуальних відчуттях людини і тому, чого йому полювання навпростець зараз. Але дудки, керуватися логікою «моєму організму просто непотрібна ця Пироженко» неможливо, секрет підходу абсолютно не в цьому. Про те, що це за годівля таке і з чим його їдять вивідали у Олега Іришкіна, ескулапа спортивної медицини і спортивної дієтології та експерта-дієтолога X-Fit.

ЯКЩО НЕ щось смачненьке?

Кожному з нас знайоме відчуття, коли чогось полювання, проте чого – малозрозуміло. Таким лукавим способом організм посилає нам сигнал, що йому не вистачає якихось мікроелементів. Суть інтуїтивного харчування полягає в тому, щоб навчитися розуміти, що означають ці сигнали і чого власне вам не вистачає. Наприклад, тяга до солодкого може базікати про брак хрому або триптофану, необхідного для вироблення серотоніну, відомого ніби гормон щастя. Позбутися від цієї тяги підтримають добавки пиколинат хрому, дефект триптофану – відповідає нутрицевтиків. Тяга до жирного і шкідливому – показник, що в харчуванні не вистачає здорових жирів, а не трансжирів, якими ми, посміховищем, заглушаємо справжню тягу. Авокадо, червона риба, горіхи і рослинні масла підтримають звіритися з непоборну пожадливістю з’їсти що-небудь жірноенькое.

ЧОМУ МИ ВИБИРАЄМО ШКІДЛИВЕ?

Через добавок в продуктах харчування унас в смаку сформувалося хибне розуміння своїх потреб. І ця хвилина жадання ми приймаємо за брак чогось величного в нашому організмі. Воно може бути витребувана зовнішнім впливом деяких провіантом на зорові, смакові і нюхові рецептори. Ковбаса і прекрасні торти, заклично дивляться на нас з вітрин кафе і супермаркетів (і включають величезна кількість трансжирів і глютамат натрію), – це не інтуїтивне годівля, а бездоганний маркетинг.

Уміння годуватися інтуїтивно – свого роду довжелезний пілотаж міцного харчування. Само по собі воно, на жаль, не виникне: його необхідно розвивати. Для цього вам в будь-якому випадку доведеться полюбити вірне годівля і відмовитися від шкідливих провіантом – все ніби і в типових дієтах (вбили просто заключну надію)

Умовити, З ЧОГО ПОЧАТИ?

Отже, вас все ще не налякав цей спосіб? Тоді взятися годуватися інтуїтивно ми радимо з перегляду звичної продуктового кошика. Якщо цього не зробити, сприйняття сигналів організму буде знівечене – під діянням підсилювачів смаку, барвників та інших хімічних добавок вас буде тягнуть на шкідливу їжу. До речі, ласунам на замітку: безперервне поїдання провіантом з величезним вмістом цукру розмиває сприйняття – зате без солодкого смак овочів і фруктів стає яскравішим, розкривається по-новому.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

*

code