Фастфуд 10 цікавих фактів

10 серпня 2020

Швидко приготувати і ще швидше з’їсти? Але швидкість – не визначальний фактор якості страв ресторанів швидкого харчування.

  1. У більшості з нас фастфуд стійко асоціюється з гамбургером і картоплею фрі, однак це і шаурма, млинці з начинкою, чіпси, хот-доги – все те, що може бути дуже швидко приготовлено, і те, чим ми зазвичай перекушувати на бігу.
  2. У 1950-ті роки порція газованої в ресторані швидкого харчування була приблизно 225 мл. Сьогодні «дитяча» порція коли – 340 мл, а велика – 900 мл (і близько 310 ккал!).
  3. Штучні ароматизатори (а саме вони відповідають за чудовий смак більшості «швидких» страв) в США щорічно приносять дохід 1,5 мільярда доларів. Полуничний коктейль, наприклад, містить близько 50 штучних інгредієнтів.
  4. Для приготування страв в ресторанах «швидкого харчування» використовують масла з високим рівнем транс-жирів, які збільшують ризик розвитку хвороб серця.
  5. Група активістів, регулярно проводить незалежні дослідження (Consensus Action on Salt and Health, CASH), встановила, що у взятому навмання блюді однієї з мережевих піцерій рівень солі перевищує денну норму, рекомендовану шестирічній дитині, в цілих 4 рази. Це буде викликати спрагу, в результаті чого нирки працюватимуть в посиленому режимі протягом декількох годин. Крім того, «біла смерть» провокує підвищення тиску і так само збільшує ризик хвороб серця.
  6. В одному з досліджень британських учених взяло участь понад 5,5 тисяч учнів молодших класів. Результати показали, що кожен третій люблячий фастфуд дитина вже страждає від зайвої ваги і отримує більш низькі оцінки: на 16% нижче середнього бала.
  7. На думку вчених, надмірне вживання містяться в цій їжі жирів і цукру веде до зміни хімічних процесів в мозку людини.
  8. Запиваючи гамбургер газованою водою, ми збільшуємо обсяг нашої талії ще й тому, що в присутності газованої шлунковий сік гірше переробляє їжу, а через низьку температури напою міститься в їжі жир застигає і заважає травленню.
  9. «Швидке харчування» здатне викликати виразку, гастрит та інші хвороби шлунка з двох причин. Перша – це поспіх, з яким люди їдять їжу. Друга – шум і музика. Як з’ясували вчені, у людей, перекушувати в переповнених закусочних під шум і гам відвідувачів, в кілька разів посилюється небезпека подібних шлункових захворювань.
  10. Харчова промисловість США витрачає більше 33 мільярдів доларів на рік на рекламу продуктів, які найбільш перевантажені жиром, сіллю і цукром. Стандартний фастфуд-обід дає нам більше половини денної норми калорій, солі і майже половину дози холестерину.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

*

code