Простий рецепт смачної дієтичної рибки

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Хочеться побалувати рідних чимось смачненьким? Приготуйте рибку!

Страви з риби не тільки дуже смачні, але і корисні: в ній міститься багато фосфору, що зміцнює кістки, зуби і нігті, а також поліпшує якість волосся.

Джерело фото: pxhere.com

Рибу можна готувати багатьма способами, але найбільш корисний – це не смажити її, а запекти в духовці. З додаванням овочів і приправ, така вечеря нічим не поступатиметься вечері в дорогому ресторані. Спеціально для вас ми склали докладний покроковий рецепт приготування, впорається з яким навіть новачок в кулінарії.

  1. інгредієнти
  2. приготування
  3. Крок 1
  4. крок 2
  5. крок 3
  6. крок 4
  7. крок 5
  8. крок 6
  9. крок 7
  10. крок 8
  11. крок 9
  12. крок 10
  13. крок 11

інгредієнти

  • риба (лосось, лящ, судак, тріска, минтай, короп, щука, камбала) – стейк вагою 200 грам;
  • лимон – 5 часточок;
  • сіль – 1 щіпка;
  • орегано – 1 щіпка.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

приготування

Коли ви запаслися усім необхідним, можна приступати до приготування. Почніть з того, що включіть її. Вона повинна прогрітися, перш чим ви поставите в неї рибу. Температура не повинна перевищувати 180 градусів.

Крок 1

Вимийте стейк з риби, покладіть його на тарілку і дайте обсохнути. Також можна промокнути його паперовим рушником. Лимон потрібно помити і відрізати 4-5 кружечків приблизно по пів сантиметра.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 2

Підготуйте ємність, з якої ви будете готувати рибу. Також вам знадобиться спеціальний пакет для запікання. Якщо його немає, замініть його звичайної фольгою.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 3

Розкладіть пакет або фольгу в ємності, потім викладіть часточки лимона так, щоб вони прикрили дно. Це буде так звана "подушка" для риби.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 4

Потім перекладіть рибу на лимони.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 5

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 6

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 7

Закрийте пакет для випікання або загорніть фольгу в мішечок.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 8

Зверху в отриманому мішечку повинен залишатися невеликий отвір. Воно потрібне, щоб волога могла випаровуватися. Якщо пакет буде герметичний, риба вийде занадто пропарена і може розвалитися.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 9

страва з рибою можна ставити в духовку. Вона повинна бути розігріта, але температура не повинна бути вище 180 градусів. Готуватися рибка буде 35-40 хвилин.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 10

Виймаєте страва з духовки, обережно розвертаєте пакет.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

крок 11

Перекладіть рибку на страва і подавайте до столу. Як гарнір чудово підійдуть будь-які овочі – картопля, брокколі, помідори, огірки, болгарський перець. Можна додати листочки петрушки і кропу – вони не тільки поліпшать смак страви, але і зроблять його красивіше. Також як гарнір можна використовувати білий рис і варені яйця.

Джерело фото: youtube.com (автор: Diet cooking ideas)

Це був відмінний і зовсім нескладний рецепт дієтичної рибки в духовці. З його приготуванням впорається навіть той, хто ніколи раніше не готував страви з риби. Обов’язково спробуйте приготувати вечерю за цим рецептом, і, можливо, це стане вашим фірмовим блюдом!

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

*

code